Önismeret

2021.január.5.

Életünk egy önismereti utazás lehet, ha merjük vállalni önmagunkkal való szembesülést, a megmérettetéseket, elfogadjuk mások visszajelzését és tudatosan is készen állunk újabb megtapasztalásokra, tanulásra. Ma már számtalan eszköz áll rendelkezésre.

Szerencsések azok az emberek, aki rendelkeznek a veleszületett boldogságra képességgel. Ők a született optimisták, akik minden helyzetben - legyen az bármilyen tragikus - meglátják a jót, a hasznosíthatót, tanulságot; akik megoldásokat és nem akadályokat keresnek, a helyzeteket megváltoztathatónak vélik. A pesszimistákkal szemben az optimista ember a kontrol lehetőségének birtokában lép, tervez, alakít hozzáállásán, életmódján, cselekvésein, mert hisz a számára kedvező helyzet megvalósulásában. Jó hír, hozzáállásunk, a világot néző "lelki szemüvegünk" megváltoztatható, lehetünk sokkal optimistábbak.

Önismeretünket fejlesztve sokat tehetünk egy számunkra jobb jövő megalkotásához, támogató kapcsolatok kialakításához, egy jobb életminőség eléréséhez.

www.youtube.com/watch