Kiégtem?

2019.október.28.

Hivatalosan is betegségnek minősítette az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a kiégést. Definíciójuk szerint a kiégés kifejezetten munkahelyhez kötött jelenség, melyet krónikus munkahelyi stressz okoz, amit nem kezelnek megfelelően.

Vagyis a kiégés nem egyszerűen a stresszt, hanem a hosszú időn keresztül tapasztalható, folyamatos, kezeletlen nyomást jelenti.
A munka iránti túlzott lelkesedés idővel megbosszulhatja magát, a szenvedély helyét könnyen átveheti az apátia és a kedvetlenség, ami nemcsak a produktivitást rontja, de megnöveli a hibalehetőségek számát is. A kiégési szindróma bizonyos szakmákat jobban érint, de tulajdonképpen senki sem érezheti magát biztonságban.

Mik a legjellemzőbb tünetek, hogyan előzhetjük meg a nem kívánt állapot kialakulását, és miért félünk szakemberhez fordulni, ha már baj van? A kiégési szindróma egy bonyolult, több elemből álló kórkép, amely sokban hasonlít a depresszióhoz, ezért sokan össze is mossák a két állapotot.

Forduljon hozzánk bizalommal, konzultációnk során kiderül, hogy mi okozza a depresszív állapotot, és megoldást is kínálunk!