Megoldások

2022.január.2.

Hónapok óta szeretném igazán jól megcsinálni az egyik feladatomat, régi célom, de valahogy nem akar összejönni. Persze nem fordítok rá elég időt, halogatom, nem értem miért nem megy. És akkor történik valami, amolyan "AHA" érzés!

 Van egy célom, már régóta szeretném elérni, de hiába próbálkozom, nem megy. Elkezdem a munkát, de valahogyan mindig akad más, fontos, sürgős dolog. Pedig tudom, hogy lassan nincs tovább, az idő sürget. És újra és újra végig gondolom, elhatározom a következő határidőt. Azután az újabbat. És újabbat. Ismerős a történet????
Év végén újra nekiveselkedek a tervezésnek. A munkát vagy befejezem egy hónapon belül, vagy feladom. Feladni??!! Jöhet az újabb kudarc? Nincs mese, kell a segítség, egy COACH?!
És sikerült! Néhány kép, szó és új vagy más szemszögből alkotott gondolat. Döntően kreatív, érzelmi, megérzésekkel működő agyam (persze szakszerűen jobb oldali domináns agyféltekém) és a racionális, logikus, elemző agyam (a másik, „lustábban” reagáló, vagyis nem-domináns bal agyféltekém) egymásra talált. Megvan a megoldás! Most már látom, miért nem tudtam az eddigi eszközökkel sikert elérni, és mit kell tennem a következő napokban. Teljesen új módszert kell használnom – másnak ez már gyakorlat, de nekem tanulnom kell – és új megközelítést, kilépve a korábbi kényelmi zónából, kézbe venni a dolgaimat, saját magamnak.
Ha Te is szeretnél megoldást keresni az élet kihívásaihoz, az elakadások megszüntetéséhez, szívesen kipróbálsz új módszereket, írj nekünk!