Ha nem tudom, nem fáj?

2021.december.8.

Az élet útvesztőjében eligazodni nem kis feladat. Az utunk során számos érzelemmel találkozunk… Boldogság, öröm, ezeket a pozitív érzéseket szívesen megéljük. De mi a helyzet akkor, ha szembe kell néznünk a fájdalommal?

Az életünkben számos érzelem ér minket. Sokszor hajlamosak vagyunk csak a jóra összpontosítani, pedig mindannyian tudjuk, hogy az élettel együtt járó küzdelmek során megtapasztaljuk, milyen, ha elveszítjük azt, akit a legjobban szeretünk, milyen érzés az, ha valaki megbánt minket. Ezek az érzések a csontunkig hatolva tudnak fájni, és talán védekező mechanizmusként hajlamosak vagyunk inkább elnyomni őket. Mondván, „ha nem tudom, nem fáj, ha homokba dugom a fejem, elfelejtem, nincs is többé”. Átmenetileg könnyebb megoldásnak tűnhet elraktározni jó mélyre, de fontos tudni, hogy ettől azt még nem oldottuk meg, ott motoszkál a tudatalattinkban. Idővel teherré növi ki magát, ami gátolhat minket az életünkben, a megfelelő kapcsolatok kialakításában, az életminőségünk romolhat. Ezt a terhet éveken keresztül hordozni valljuk be, nem túl bölcs dolog.

 

Miért szükséges megélni még akkor is, ha úgy érezzük képtelenek vagyunk rá?


A válasz igazán egyszerű. Ahhoz, hogy egészséges lelki fejlődés részesei lehessünk, olykor szembe kell nézni a negatív érzéseinkkel is, ami akkor, abban a pillanatban ugyan fájdalmas, de ha sikerül, sokkal könnyebben vesszük majd az életünk további akadályait.
Könnyebb lesz a lelkünk, egy jobb, boldogabb életet tudhatunk majd a magunkénak.

 

Nem elég élni az életünket. Annak minden örömét, bánatát, fájdalmát is tudni kell megélni. Ezeket egyedül nem könnyű feldolgozni. A boldogsághoz vezető utat gyakran szakember segítségével találjuk meg. Forduljon hozzánk bizalommal, hívja a 30/293-2123 telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@egeszsegtamogatas.hu címre.