Étkezés az Ünnepek alatt

2019.december.30.

Az egyik legnagyobb kihívás a Karácsonyi zabanapok kordában tartása. Azoknak, akik számára már szokássá vált egy, az új életmód diktálta rendszer, ha kellő akaraterővel rendelkeznek, könnyebben megugorják ezt a feladatot.

 Azonban a családi húzóerő ezeken a napokon csak ritka esetben marad támogatónk, sokkal inkább hátráltatnak bennünket azok a mondatok, amik elhangzanak: „Ennyit azért megengedhetsz magadnak.” „Annyira finom, ez neked is jár ma.” „Ennyit dolgoztál, és pont Te ne ennél?”


Több megoldási lehetőség is van. Az említett kitartó akaraterővel rendelkezők egészen egyszerűen visszautasítják a csábító ajánlatokat. Akinek ez nem megy szeretteivel szemben, megteheti például, hogy sokat eszik abból, amiből sokat ehet. Gyümölcs, zöldség! Ha ez netán mind elfogyott, jól jön a leves! A cél ugyanis az, hogy az emésztésünket ne tegyük tönkre telített gyomorral. Ezt pedig ezekkel küszöbölhetjük ki.


Amennyiben abba a csoportba tartozunk, akiknek magukkal szemben kell trükközniük, akkor jó megoldás lehet az is, hogy a nagy étkezés előtt eszünk valami tartalmasat a számunkra fogyasztható ételekből, majd félig teli gyomorral ülünk az étkezőasztalhoz, ahol nem fogunk tudni már annyit fogyasztani.
Bármelyik megoldással is éltek, a kihívás folytatódik!