Egészségfejlesztés

2019.október.21.

A tervezett programunk központjában az életkészségekre fókuszálunk, azonban már a kezdeti lépéseknél ráirányítjuk a figyelmet a dohányzással összefüggő, feszültséget kiváltó-fenntartó élethelyzetekre.

Az egészségfejlesztés az egészséget úgy közelíti meg, mint a testi, lelki, mentális és spirituális jóllét állapotát, melyet együtt teremtünk meg. Olyan módszereket alkalmaz, amelyek kívül esnek a kifejezetten gyógyítónak nevezett tevékenységeken. Ilyenek például a szervezetfejlesztés, közösségfejlesztés, az egészségnevelés – egészséggel kapcsolatos tudás átadása, a betegségek kockázati tényezőinek megszüntetése, a lelki egészség fejlesztése, a személyiségfejlesztés, a felelős részvétel a környezet egészségesebbé tételében stb. Az egészségfejlesztés nyomán az emberek saját egészségüket és a rájuk ható környezeti tényezőket képesek felügyelni és javítani.
A tervezett programunk központjában az életkészségekre fókuszálunk, azonban már a kezdeti lépéseknél ráirányítjuk a figyelmet a dohányzással összefüggő, feszültséget kiváltó-fenntartó élethelyzetekre. Feltárjuk a megküzdési stratégiákat, kudarc-, és sikerélményeket.
A hétköznapokra alkalmazható életkészségek például a nehéz helyzetek tudatosítása, döntéshozatal, problémamegoldás, önérvényesítés, hatékony kommunikáció, feszültség levezetés, támogató kapcsolatok kiépítése. Ezekre a készségekre mindenkinek szüksége van, ezek segítenek megküzdeni a kihívásokkal, személyes célokat elérni, közösséghez tartozni, boldogabban, egészségesebben élni.
A nikotinfüggőség leküzdéséhez nem elegendő részt venni a konzultációkon. Annak, aki elindul ezen az úton, nélkülözhetetlen a kitartás, sőt, a siker fenntartásánál sem apadhat el az akarata. A dohányzást fenntartó egyik motiváció annak stressz csökkentő hatása, azonban segítünk a hatékony stressz-kezelő technika elsajátításával kiváltani a káros szenvedélyt.
Forduljon hozzám bizalommal, várom.