CRAFT Szabadulás a függőségek rabságából

2023.július.7.

A CRAFT – Közösségi megerősítés és családfejlesztés módszer egy nagyon intenzív folyamat, mely különböző magatartási és készségfejlesztő módszereket használ, melyek eredményeként - a szenvedélybeteg családtag szerfogyasztása csökken, vállalja a kezelést.

CRAFT - rendkívül hatékony módszer a függőséggel küzdő családoknak, szerfogyasztás csökkentésére, kezelésbe vétel elősegítésére, a család boldogulására. 

Az egész világon ismertek a függőségek egyéni és társadalmi következményei. A társadalmi médiában kimeríthetetlen információ tömeg érhető el, mégis alig találunk olyan hosszú távon hatékony programot, amely a problémát átfogóan kezeli, és hozzájárul az érintettek jóllétéhez.

A probléma Magyarországon is jelentős, óvatos becslések szerint 800.000 alkoholbeteg, 160.000 kábítószerfüggő van, kezelésbe csak kb. 5%-uk kerül. Az előbbiek alapján, figyelembe véve az érintett hozzátartozókat, a függőség több millió embert érinthet. Az egyéni egészségi kockázatok mellett jelentősen befolyásolhatja a munkahelyek gazdasági fejlődését, munkabiztonságát.

A CRAFT – Közösségi megerősítés és családfejlesztés módszer egy nagyon intenzív folyamat, mely különböző magatartási és készségfejlesztő módszereket használ, melyek eredményeként
- a szenvedélybeteg családtag szerfogyasztása csökken, vállalja a kezelést,
- javul a családtagok öngondoskodása, általános jólléte, függetlenül a szenvedélybeteg családtag szerfogyasztási állapotától.

A CRAFT program egyedülálló hatékonyságú, eredményeit tudományos kutatások is alátámasztják.

https://www.facebook.com/DrPenzesMarianna/videos/718949239987378