Amikor nem jön álom a szemünkre…

2021.november.30.

Álmatlanság, nyugtalanság, forgolódás az ágyban.. a végén nem marad más hátra, csak a remény, hogy sikerül lehunyni a szemünket. Ha megtörtént, reggel fáradtabban kelünk, mint ahogy lefeküdtünk, esetleg rémálmok gyötörnek minket… Mi az oka? Mit tehetünk.

Ha meggyőződtünk arról, hogy semmilyen szervi probléma nem áll a nyugtalan alvás hátterében, kezdjünk el gondolkodni azon, hogy lelkileg rendben vagyunk-e. A pihentető, nyugodt alvás életünk origoja, az az állapot, melyben csökkennek a külső ingerekre adott reakciók. Csökken a testhőnk, a pulzusunk, a vérnyomásunk, az agy hullámai pedig elcsitulnak… természetesen, ha a tudatalattink olyan kiegyensúlyozott állapotban van, hogy képesek vagyunk erre. Sokszor csak éjjel döbbenünk rá, mennyi problémával kell szembenéznünk, mennyi el nem intézett dolog miatt fáj még a fejünk.


Abban az esetben, ha valami miatt nem tudunk megnyugodni, a nap közben felgyülemlett stressz, a megoldatlan problémák mind este jönnek elő, és az elcsendesedés, nyugodt pihenés helyett álmatlansággal, alvászavarral találjuk szembe magunkat. Ebből az következik, hogy nem leszünk kipihentek, nem tudunk majd megfelelően koncentrálni, ezáltal ingerlékenyebbé válunk, tehát további stresszforrásként vagyunk jelen saját magunk számára.

Minden ember életében kortól függetlenül jelen van a stressz. Van, aki könnyebben, van, aki nehezebben veszi az akadályokat. A lényeg, hogy a megfelelő stresszkezelési módszerekkel nagyszerűen kordában lehet tartani az érzelmeinket, hozzájárulni egy nyugodt, boldogabb, kiegyensúlyozottabb élethez. Ha egyedül nem megy, ne csüggedjen. Forduljon hozzánk bizalommal, hívja a 30/293-2123 telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@egeszsegtamogatas.hu címre.