A poharunk félig üres, vagy félig tele van?

2021.november.24.

Reggel felkelni, és azt mondani: elégedett vagyok az életemmel, magammal, a munkámmal, nem csak úgy jön. Valójában hosszú tanulási folyamat része. Meg van mindenünk, de a legfontosabb hiányzik: a lelki béke. Hogyan érhetjük el?

Biztonságot teremtettünk magunknak: van fedél a fejünk fölött, autónk, amivel munkába járhatunk, a gyermekünk jó iskolába jár, valami mégis hiányzik. Manapság az ember hajlamos arra, hogy elégedetlen legyen. Mindig találunk valamit, aminek nem vagyunk a birtokában, ami szerintünk hiányzik az életünkből. Ha ismerős az érzés, álljunk meg egy pillanatra: ne hasonlítsuk magunkat máshoz! Gondoljuk végig, hogy magunkhoz képest hol tartunk? Honnan indultunk, és hova jutottunk?

 

Ma már szinte társadalmi elvárás az, hogy minél többet értünk el az életünkben, annál többet kell teremteni. Ha állandóan a hiányosságokra koncentrálunk ahelyett, amit már megvalósítottunk az életünkben, azzal magunkat bántjuk. A folyamatos önvád először lelki, majd fizikai stresszt alakít ki bennünk, ezzel nem keveset ártva magunknak. Sokan beleeshetünk abba a hibába, hogy csak a körülményeken változtatunk. Hiába próbáljuk kívülről megoldani, az elégedetlenség idővel újra és újra termelődik, a probléma ott marad, és csak azzal szembesülünk, hogy még mindig nem jó, még mindig nem komfortos, és elakadunk.

 

Előfordul, hogy bármennyire is szeretnénk, nem tudunk megszabadulni a tartós elégedetlenség érzésétől, ami könnyen feszültséget kelt bennünk. Kérjen segítséget, hívja a 30/293-2123 telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@egeszsegtamogatas.hu címre.