A legfájdalmasabb emlékem

2021.október.13.

Ami éget legbelül, rossz érzéssel tölt el és nem tudok szabadulni tőle. Felnőttként megtanultam kezelni, de néha mégis előtör, és akkor átszakadnak a gátak… És ha nem is emlékszem rá? Akkor meg mi ez a furcsa érzés már megint? Velem van a baj?

Érdekes a tudatalattink működése… Elzárja jó mélyre azokat az emlékeket, amelyek a fájó gyermekkorból származnak. Néha már tényleg el is felejtettük. Aztán van egy pillanat, egy dallam vagy illat, egy olyan hely, amitől a szégyen, félelem megmagyarázhatatlanul ránk telepszik. Remeg a gyomrunk, szédülünk, fémes íz fut a szánkban.

 

Attól, mert tudatosan nem tudunk felidézni egy emléket, az agyunk még tárolja és hatással van ránk.. Vannak jók és vannak rosszak, de minden esemény, amely megtörtént velünk, az agyunkban tárolásra kerül. Nemcsak saját életünkben megélt események, hanem szüleink, nagyszüleink által megélt traumák is hatással lehetnek ránk, szorongást, depressziót, és egyéb tüneteket okozva.

 

Ahhoz, hogy ezeket felidézzük és elengedjük, szakemberre van szükség. Miért félek annyira a zárt helyektől? Miért van hányingerem, ha be kell mennem egy értekezletre? Félünk a pókoktól, a kutyáktól, a főnökünktől, a szomszédtól és nem merünk a fodrásznak szólni, hogy ez most bizony nem sikerült. Rengeteg gátlás, elnyomott érzés és félelem kavarog bennünk! Nem ezzel születtünk, tehát évek hosszú sora alatt alakult ki.

 

Itt jön a képbe a szakember, pontosabban a wingwave (ejtsd vingvév) módszer. A lényege, hogy agyunk az éjszakai pihenés közben dolgozza fel a napi eseményeket. Azonban előfordul, hogy valamely esemény olyan hatással volt ránk, hogy ez mégsem sikerül, így nem tudunk túllépni egy adott dolgon. Egyszerűen beragad az agyunkba anélkül, hogy tudnánk róla, viszont attól sokkal erősebben, hogy a mindennapi életünket befolyásolja. Ebből alakulnak ki a pánikbetegségek, fóbiák és megmagyarázhatatlan rossz érzések, amelyek végigkövetnek minket egész életünkön. Feltéve, hogy nem teszünk ellene.

 

A következő hetekben részletesebben is írunk a wingwave módszeréről, de ha komolyabban érdeklődik iránta, hívja a 30/293-2123 telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@egeszsegtamogatas.hu címre.