A kitartás

2020.február.26.

Kitartásunkon sok minden múlhat. Bizonyos szempontból az egész életünket tekinthetjük kitartásunk gyümölcsének, de láthatjuk úgy is a világot, hogy kitartással akkor jellemezzük magunkat, embertársainkat, ha egy-egy feladatot megoldanak, amely fizikailag,

Akár az életmódváltás és a megváltozott időszak első hónapjai hosszabbtávú feladat, mégis minden esetben kitartónak jellemezzük azt, aki ezt megvalósítja.
Vannak szempontok, amelyeket szem előtt tartva könnyebbnek érezhetjük a beteljesítés folyamatát. Hosszútávon kell tudnunk gondolkodni. Teljes mértékben fel kell dolgoznunk, hogy mi is a célunk, részleteiben kell pontokra szednünk, hogy milyen okok vezettek idáig bennünket. Tudnunk kell, hogy mi áll, vagy bukik a megvalósításon, hogy mi a tét, miért éri meg nekünk KITARTANI.

Merjünk nagyot álmodni, ám reális célokat kell felállítanunk, hogy hozzásegítsük magunkat sikerélményekhez, elköteleződésünk folyamatos fenntartásához.
Fontos még, hogy sokszor azon áll vagy bukik egy életmódváltás, hogy át nem hágható és túlságosan szigorú kereteket szabunk saját magunknak. Ne áltassuk magunkat egy percig sem: a váltás után még sokáig önfegyelemre lesz szükségünk ahhoz, hogy tartsuk magunkat az elhatározásunkhoz.

Fontos, hogy ismerd jól magad! A „bűnözés” vagy „csalónapok” helyett jutalmazd meg magad a kitartásodért! Lehet ez valami nagyon finom, régóta áhított finomság vagy egy igazán hangulatos helyen, társaságban elfogyasztott étkezés. Vagy egy élmény, amire régóta vágytál!