Team coaching

2019.december.10.

A team coaching nagyszerű, mindig működő eszköz, ha a jobb együttműködés a cél. A mi alapfeltevésünk az, hogy a csapatok tagjai tudatában vannak, hogyan lehet eredményeket elérni, mégsem teszik meg ezeket a lépéseket. Nekünk, teamcoach-oknak az a feladatu

 Erre úgy is képesek vagyunk, hogy nem növeljük a kiégést, nem betegítjük meg a csapattagokat, hanem olyan hangulatot teremtünk, ami 10-11 órányi, nehéz munka után is energizálja a dolgozókat. Ha csupán az a cél, hogy a minél olcsóbb munkaerő gyorsan áramoljon be a kapukon, abban a team coaching nem segít. De ha már az adott fizetési színvonal mellett a megtartás is fontos, abban biztos, hogy tudunk segíteni.


A folyamat azokat a csapatban rejlő kollektív erőforrásokat, meglévő kompetenciákat, hatékony működési sémákat, egyéni és közös gyakorlati tapasztalatokat hozza felszínre, melyekre építhetünk, melyek a változás, az új helyzet felelősségtudatos és hatékony kezelését támogatják. A team coach biztosítja a folyamat kereteit, biztosítja az elfogulatlan, a folyamatokra a kívülálló szemszögéből való rálátást, s ad objektív visszajelzéseket – ezzel generálva a problémákra válaszoló új és tartós megoldásokat, a mélyreható változásokat a szervezetben. A csapattal közösen, konkrét célokat határoznak meg és olyan intézkedési javaslatokat gyűjtenek, melyek a leghatékonyabban szolgálják a csapatot a céljaik elérésében. A folyamatban frissen szerzett gyakorlati tapasztalatok elemzése, értékelése visszajelzéseket ad a haladásra, az ideális megoldáshoz vezető útra vonatkozóan.